A A A

Instanțele de judecată vor măsura satisfacția justițiabililor și avocaților!

05 Aprilie 2023 | 25

În conformitate cu recomandările CEPEJ enunțate în Ghidul privind măsurarea calității actului de justiție, adoptat la cea de-a 28-a sesiune plenară a CEPEJ din 07 decembrie 2016, sondajele privind gradul de satisfacție al justițiabililor și al avocaților ar trebuie realizate cu regularitate (anual) la nivel național și la nivelul fiecărei instanțe în parte.

Drept urmare, începând cu luna aprilie 2023, instanțele de judecată naționale vor evalua satisfacția justițiabililor și avocaților, pentru a determina și îmbunătăți calitatea actului judecătoresc și serviciile oferite.

Măsurarea satisfacției va fi realizată, în mod automatizat, prin intermediul Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor (în continuare PIGD).

Pe parcursul lunii septembrie 2023, Curtea de Apel Cahul va organiza și va realiza, online, sondajul privind gradul de satisfacție al justițiabililor și avocaților, în legătură cu aplicarea indicatorului de performanță „Satisfacția utilizatorilor serviciilor instanțelor judecătorești”. Acest indicator este în concordanță cu angajamentul Republicii Moldova de a introduce cultura de măsurare a calității serviciilor judecătorești prin intermediul sondajelor realizate în rândul justițiabililor și a avocaților, precum și acordarea de sprijin sistemului judecătoresc în eforturile sale de a răspunde nevoilor utilizatorilor serviciilor oferite de instanțele judecătorești.

Încurajăm pe toți justițiabilii și avocații care participă la examinarea cauzelor aflate pe rol la Curtea de Apel Cahul, atunci când depun cereri, demersuri sau petiții etc. să indice adresa de e-mail actualizată, care va fi introdusă în PIGD pentru obținerea datelor din sondajele privind evaluarea gradului de satisfacție a justițiabililor și avocaților cu privire la activitatea Curții de Apel Cahul.

Chestionarele vor fi expediate din PIGD de către persoana responsabilă din instanță, la adresele de e-mail ale justițiabililor și avocaților, care sunt înregistrați în sistem, pentru a participa la sondaj.

 

Opinia Dumneavoastră pentru noi contează! Vă mulțumim pentru încredere!

 

Serviciul monitorizare și relații publice