A A A

COMUNICAT DE PRESĂ

12 Iunie 2017 | 11

În urma organizării mesei rotunde unde au fost invitați și au participat avocații Baroului Cahul și o delegație formată din avocați din Republica Polonă, scopul evenimentului fiind schimbul de experiență și bunei practici cu privire la reorganizarea instanțelor judecătorești din Republica Moldova, la data de 09 iunie 2017  reprezentanții Corporației Consilierilor juridici Gdansk, Polonia Mr. Iaroslaw Wiesiolowski, Mr. Marek Forys, Decanul Baroului de avocați Cahul Chebac Alla, Prodecanul Baroului de avocați Cahul Donea Svetlana au vizitat și Curtea de Apel Cahul.

În cadrul vizitei participanții delegației au asistat la ședințele de judecată din cadrul Curții de Apel Cahul, având posibilitatea de a vizualiza modul în care se examinează cauzele și rolul avocatului în examinarea acestor.

Ulterior, după asistarea la ședințele de judecată participanții delegației s-au întâlnit cu judecătorii Curții de Apel Cahul, unde au discutat despre procedura de numire a judecătorilor, independența judiciară, încrederea cetățenilor în sistemul judiciar, modul în care se efectuează examinarea cauzelor.

La finele întâlnirii, reprezentanții s-au mulţumit reciproc pentru discuţiile constructive şi schimbul de informaţie.