A A A

Celebrarea Zilei Europene a Justiției Civile la Curtea de Apel Cahul

02 Noiembrie 2023 | 55

Marți, 31 octombrie 2023, cu prilejul Zilei Europene a Justiției Civile la Curtea de Apel Cahul  a avut loc Ziua Ușilor Deschise, cu scopul de a aduce în atenția cetățenilor modul de funcționare a justiției, drepturile lor și accesul la justiție pe plan național și european.

La acest eveniment au participat studenții Facultății de Drept și Administrație Publică al Universității de Stat „B. P. Hașdeu” Cahul și elevii Liceului Teoretic „Ioan Vodă” Cahul.

În cadrul vizitei studenții și elevii au fost ghidați de către angajați într-un tur al clădirii, au vizitat secția evidență și documentare procesuală,  camera de audieri pentru minori,  secția generalizare, sistematizare, monitorizare a practicii judiciare și relații publice, birourile judecătorilor, asistenților judiciari și grefierilor, au asistat la ședințele de judecată.

Studenții și elevii au aflat multe lucruri interesante despre activitatea Curții de Apel Cahul, organizarea și funcționarea acesteia, sarcinile și atribuțiile fiecărei subdiviziuni și despre cadrul legal de care se conduce autoritatea în activitatea sa. Oaspeții au formulat diverse întrebări cu privire la aspectele legate de activitatea instituției.

La finele vizitei studenții au completat un chestionar anonim privind aprecierea activității instanței de apel și modul în care au fost informați la evenimentul Zilei Ușilor Deschise și au primit broșuri: Ghid practic pentru justițiabili și Portalul Național al Instanțelor de Judecată, elaborate de proiectul „Instanțe judecătorești model”.

      

 

 

Serviciul monitorizare și relații publice.