A A A

ANUNȚ! Ziua ușilor deschise

17 Octombrie 2016 | 3

COMUNICAT DE PRESĂ

Marți 25 octombrie 2016, la sediul Curţii de Apel Cahul situat în or. Cahul, str. Ştefan cel Mare nr.30 cu prilejul Zilei Europene a Justiţiei Civile se va organiza  Ziua Uşilor Deschise”.

Ziua Europeană a Justiţiei Civile  este un eveniment destinat tuturor cetăţenilor Europeni, care permite să înţeleagă mai bine drepturile şi funcţionarea sistemului judiciar.

            Necesitatea unei astfel de manifestări este justificată de faptul că dreptul civil, în aspectul său transfrontalier, este omnipresent în viaţa tuturor cetăţenilor care cunosc insuficient drepturile, dar şi mai puţin funcţionarea justiţiei civile.

Curtea de Apel Cahul deschide uşile pentru elevi, studenţi, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile şi pentru toţi cei interesaţi să cunoască specificul activităţii instanţei, dorind să  reamintească tuturor că justiţia este un serviciu public transparent şi că accesul la justiţie este liber.

Cu această ocazie vor fi vizitate compartimentele de specialitate, cu prezentarea atribuţiilor acestora, explicarea circuitului dosarului, respectiv înregistrarea  cererii de chemare în judecată în Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor, înregistrarea audio digitală a ședințelor de judecată cu ajutorul sistemului ”SRS Femida”  și plasarea informației pe pagina Web a instanței.

 

Serviciul monitorizare și relații cu publicul.

Tel.0 (299) 3-26-72.